A széf

A széf fogalma, a felhasználók köre, a felhasználás módja napjaink üzleti és biztonsági körülményei között bővült. A széfek különböző új típusait alkalmazzák, így lehet például faliszéf, bútorszéf, laptop széf, bedobós széf, padlószéf és csőszéf is.

A széf

Az Új Magyar Lexikon szerint a safe, széf, safe, deposit (angol biztos letét) a bankok páncélszekrényeiben (páncéltermeiben) bérelhető, kettős zárral ellátott értékmegőrző rekesz, amelyben a letevő tetszés szerint tarthatja értékeit, okiratait, stb. Az egyik zár kulcsa a bérlő, a másiké a bank birtokában van, külön-külön egyik fél sem nyithatja ki a szekrényeket, a rekesz tartalmát a bank nem ismeri.

A széfek banki páncéltermekben ma is alkalmazott felhasználása kibővült. A széfek a páncéltermekből bekerültek a magánszemélyek lakásaiba, a gazdasági társaságok, vállalkozások irodáiba. A széfeket beépítik a lakások, irodák bútorzatába, falába, padlózatába és alkalmazásának módszere, technikája is tovább fejlődött.

Tehát a széf fogalma, a felhasználók köre, a felhasználás módja napjaink üzleti és biztonsági körülményei között bővült. A széfek különböző új típusait alkalmazzák, így lehet például faliszéf, bútorszéf, laptop széf, bedobós széf, padlószéf és csőszéf is.

A Royal-Trezor Kft. különös figyelmet fordít a pénzügyi-gazdasági élet fejlődésével felmerülő biztonsági igények színvonalas kielégítésére.