A széfek feltörhetősége

Azokra a biztonsági óvintézkedésekre és már a széf kiválasztásánál figyelembe venni kívánt paraméterekre szeretnénk felhívni a figyelmet, amiken nem éri meg spórolni, amennyiben valóban szeretnénk értékeinket biztonságban tudni.

A széfek feltörhetősége

Ez a cikk elsősorban a széf megfelelő védelméről fog szólni. Előljáróban elmondható, hogy feltörhetetlen széf nem létezik, de a cikkünk nem is azt szeretné bemutatni, hogyan törjünk fel széfet, vagy hogyan vállasszuk ki a feltörhetetlen széf alfáját és omegáját. Azokra a biztonsági óvintézkedésekre és már a széf kiválasztásánál figyelembe venni kívánt paraméterekre szeretnénk felhívni a figyelmet, amiken nem éri meg spórolni, amennyiben valóban szeretnénk értékeinket biztonságban tudni.

Statisztikai adatok alapján egy betöréses lopásos bűncselekmény átlagos időtartama 4-10 perc közötti. Természetesen ezek hozzávetőleges adatok, melyek eltérhetnek ettől minimálisan. Az ingatlan elhelyezkedése, a környék és az ingatlan jellege, valamint a különböző biztonsági berendezések, zárak, riasztók módosíthatják ezt az időintervallumot.
Sok esetben egy ránézésre is jól védett ingatlan nem esik áldozatul, hiszen az elküvetők előszeretettel választanak könnyebbnek tűnő célpontot.

Amennyiben azonban áldozatul esnénk ennek a bűncselekménynek, az elkövetés megkezdésétől a menekülésig körülbelül 4-10 perccel számolhatunk.

Míg a kezdeti időkben a széfeket jól látható helyekre tették annak érdekében, hogy a betörő ne dúlja fel a teljes ingatlant, hatalmas károkat okozva, úgy manapság éppen ennek az ellenkezője javasolt. Mivel legnagyobb értékeinket a széf védelmezi, így a mi feladatunk a széfet védelmezni.

Sajnos általánosan elmondható, hogy egyik széf sem sérthetetlen: egy adott modell megválasztása tehát a védeni kívánt tárgyakat fenyegető fenyegetések jellegétől függ. Minden veszély esetében a széf hatékonyságát annak alapján ítéljük meg, mennyi ideig képes ellenállni a támadásnak.

A kezdetleges széfek feltörhetősége nem túlzás azt állítani, hogy dimenziókra voltak a mai modern széf kínálatban megtalálható széfekétől. Természetesen feltörhetetlen széf nem létezik, azonban a fent említett rövid rendelkezésre álló időtartam miatt a mai kor bűnelkövetőinek igen csekély része állna csak neki a széf feltörésnek egy betörés esetén.

Mi az amit ennél sokkal könnyebben megtehet egy betörő?
A lehető legtöbb mozdítható értéktárgyat összeszedi, majd elmenekül a tett helyszínéről.

Tehát mit tehetünk a széf védelme érdekében?
A széf zárszerkezetéről a gyártó gondoskodik, tehát a helybeni széf zárfeltörést szinte teljes mértékben kizárhatjuk.
A széfek széles skálán mozognak, ami a minőséget, védelmi szintet illeti. Célszerű minnél magasabb biztonsági szintre törekedni már a vásárlás során is. Széf vásárlásakor nem érdemes a legolcsóbb kiválasztására törekedni, hiszen gondoljunk csak bele, később milyen értékek megvédésére szogál majd a kiválasztott széf termék.
Ahogy arról fentebb szó volt, feltörhetetlen széf nem létezik. Azonban a betörőnk, ha szembetalálja magát egy széffel, okkal gondolhatja, hogy a valódi értékeket ebben találja, s bár feltörni nagy eséllyel nem lenne ideje, azonban ha könnyen mozdítható, magával viheti a legféltettebb vagyontárgyainkat.

Tehát először is igyekezzünk jól elrejteni az értékeinket védő széfet, másodszor pedig mindig ügyeljünk a kifogástalan rögzítésre, mondhatnám úgy is, ha a széf mozdíthatatlan, azzal a betörőnek esélyt sem adunk arra, hogy a benne található értékeinkhez hozzáférjen.
A megfelelő elhelyezés és rögzítés széf modellenként változó, sok modell esetén a vevő részéről is előkészületet igényel a széf megfelelő beszerelése és rögzítése. Ezeket a paramétereket még a széf vásárlást megelőzően érdemes rögzíteni, átbeszélni az eladóval, akitől a széf megvásárlásra kerül.

A megfelelő széf kiválasztásában természetesen mi is minden információval segítünk, akár egy telefonos átbeszélés alkalmával, akár email-es kommunikéció formájában, itt pontos meghatározásra kerül az is, adott esetben a beszerelés milyen előkészületet igényel a vevőtől és milyen mértékben tudunk mi segítséget nyújtani ebben. Elsőre talán elrettentően hangozhat ez, de tulajdonképpen minden szaktudást és segítséget megadunk ahhoz, hogy értékei a legnagyobb biztonságban legyenek, úgyhogy keressenek minket bizalommal!
 

Széf kínálatunk az alábbi linken található: Termékeink
Segítségnyújtáshoz, tanácsadáshoz itt találják az elérhetőségeinket: Kapcsolat